HOME 1:1Jeg tilstræber, at mine HOME malerier bliver til i samme øjeblik, hvor motivet indfanges. Uden udefrakommende inputs og påvirkninger, så de fremstår så lig med motivet, som det overhovedet er muligt. Værket og motivet smelter sammen og fremstår 1:1.

En hverdagssituation bliver fanget, framet og tegnet i samme øjeblik den opleves. Det kan være midt i madlavningen, på toilettet eller over morgenkaffen.
Jeg er draget af det nære og helt almindelige liv, som det udleves i hverdagen og med denne 1:1 metode kan jeg nærme mig det oprigtigt, direkte og ufiltreret.
Hvor tæt kan man som skabende kunstner komme på sin egen hverdag, er det muligt at ens praksis og morgenmad kan smelte sammen til ét? Kan man komme dertil, hvor ens kunstneriske praksis er flettet helt ind i hverdagens gøremål, ikke bare i tid og sted, men også i ens gøren og laden, så værkerne nærmest fremstår som et spejl, som jeg kan se min egen virkelighed igennem? Kan man komme så tæt på nuet, at værkerne og skabelsen af dem bliver en del af virkeligheden, at de smelter ind i hverdagen, og bliver en del af den?

Kan man forestille sig, at værkerne er med til at definere og forme ens hverdag?
Kan noget blive så virkeligt, at det føles uvirkeligt? På samme måde som når man begynder at tænke over hvordan verden hænger sammen, den objektive selvfølgelighed og forventning, man går dagen i møde med , - at vandet på et tidspunkt koger, når man tænder for elkedlen eller at man børster sine tænder inden sengetid, så er den måske ikke så selvfølgelig, som man går og tror.


Jeg arbejder i ugennemarbejde monokrome flader, med hurtige og flygtige bevægelser, for netop at imødekomme nuet, og det der sker i det umiddelbare møde med den hvide baggrund jeg arbejder på, i en vekselvirkning mellem det genkendelige og det abstrakte. 


Et HOME værk kan ses som en membran, mellem kunstner og motiv, beskuer og værk, objektivitet og subjektivitet, en dør ind til det sted hvor hverdagen bliver eviggjort.

De viset værker er et udrag af serien HOME2, der nu hænger permanent på   
AUH, Psykiatriak afdeling, Skejby, Aarhus

Malet på polyart med Golden high flow acrylics
65x90cm 

                                                                                                            .                                   

 


Mark